Spread the love

V Air Bank se snažíme ulehčovat život kolem financí nejen fyzickým osobám, ale i od loňského roku i podnikatelům. Abychom mohli přinést opravdu relevantní produkt, tak jsme oslovili stovky malých podnikatelů ohledně bariér vstupu do podnikání, co vnímají, že jim podnikání bere, ale také dává.

Na základě všech těchto výpovědi jsme sestavili podnikatelský účet, který splňuje skutečné potřeby malých podnikatelů. A přímo od podnikatelů vnímáme pozitivní zpětnou vazbu, od května loňského roku si v Air Bank otevřelo podnikatelský účet již 20 000 z nich.

  • „Vidíme, že Češi mají motivaci a chuť podnikat, v loňském roce vzniklo nejvíce malých podnikatelů (OSVČ) za posledních 10 let – přes 78 tisíc. Velký zájem o podnikaní je mezi mladými, třetině nově vzniklých podnikatelů je do 25 let. Nejvíc podnikatelů vzniká vždy prvním čtvrtletí, kdy na začátku nového roku mnoho lidí přemýšlí o změně životního stylu a práce,“ říká Jiří Suchý, ředitel divize Produkty a inovace Air Bank.
  • „Začátek podnikání je finančně náročný, mnoho začínajících podnikatelů dle našich průzkumů v rámci úspory nákladů využívá pro podnikání běžný účet a fakturuje v Excelu či ručně, což zabere spoustu času a také to komplikuje přehled o zaplacených fakturách nebo tvorbu daňového přiznání. V Air Bank chceme život (nejen) začínajícím podnikatelům co nejvíce zjednodušit, proto jsme se podívali na nejčastější bariéry a překážky a přinesli podnikatelský účet, ve kterém naši klienti jednoduše a bez poplatků vyřeší vše, co skutečně potřebují,“ říká Jiří Suchý.
  • „Fakturování a hlídání data splatnosti je u živnostníků velké téma, z tohoto důvodu jsme se zaměřili vývoj služby jednoduché fakturace přímo v mobilní aplikaci My Air. Klient jednoduše vidí, kdo už zaplatil a podklady pro daňové přiznání má ihned k dispozici.  Možnost fakturace nově připravujeme i pro potřeby plátců DPH,“ říká Jiří Suchý.
  • „Služby pro podnikatele nadále rozšiřujeme, klienti Air Bank s podnikatelským a osobním účtem mohou využívat výhod společného přihlášení do mobilního nebo internetového bankovnictví pro obsluhu osobních i podnikatelských financí. V mobilní aplikaci My Air nově vidí osobní i podnikatelské finance ve společném zobrazení, své peníze tak mají klienti neustále pod kontrolou a mohou jednoduše přesouvat finanční prostředky v případě potřeby,“ dodává říká Jiří Suchý.

Celý průzkum realizovaný agenturou IPSOS mezi podnikateli a zaměstnanci v roce 2023 naleznete na https://www.airbank.cz/novinky/hodne-vydelavaji-neplati-dane-a-nevstavaji-do-prace-i-pres-stres-a-predsudky-okoli-by-90-podnikatelu-zacalo-podnikat-znovu-hlavne-kvuli-vlastni-svobode/

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *