Spread the love

Air Bank nyní umožňuje svým klientům snadno požádat o virtuální platební kartu přes mobilní aplikaci My Air. Tato karta nabízí stejné funkce jako její fyzický protějšek, s tím rozdílem, že ji lze ihned po vygenerování používat k platbám, aniž by bylo nutné čekat na její vyrobení a zaslání poštou.

Virtuální kartu lze nahrát do Apple Pay/Google Pay/Garmin Pay/Fitbit Pay a platit bezkontaktně v obchodech, na internetu a také vybírat hotovost z bezkontaktních bankomatů nebo vkládat hotovost do vkladomatů Air Bank. Virtuální kartu lze kdykoliv v aplikaci My Air zrušit. Vydání a využívání virtuálních platebních karet je u Air Bank zcela zdarma.

Čistě virtuální kartu (bez jejího plastového duplikátu) mohou klienti Air Bank využít na druhou a jakoukoli další kartu. První kartu jim banka v tuto chvíli stále vydá fyzicky. Fyzickou kartu klient obdrží i ve chvíli, kdy mu u stávající plastová karta skončí platnost a dostane kartu obnovenou.  Důvodem je technické nastavení systémů banky, které tuto podmínku (první karta fyzická a náhrada plastu vždy za plast) nyní vyžadují a neumí zpracovat požadavek na výměnu za čistě virtuální kartu. Do budoucna chceme klientům čistě virtuální kartu nabídnout už při žádosti o jejich první kartu nebo při expiraci stávající plastové karty přejít plně na kartu virtuální. Virtuální karty jsou jistě krokem vpřed. Z našich dotazování klientů ale také víme, že převážná většina z nich stále fyzickou kartu vyžaduje, i kdyby měla být záložní pro případ nouze.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *