Chris Voss a Radim Pařík
Spread the love

Jedinečného hosta, nejznámějšího světového vyjednavače a bývalého hlavního vyjednavače FBI s únosci a teroristy Chrise Vosse a jeho prezentaci o empatickém leadershipu hostila konference Lídři budoucnosti v Lobkowiczkém paláci Pražského hradu.

Účastníci konference shlédli také vystoupení předních českých lídrů – prezidenta Asociace vyjednavačů Radima Paříka, výkonné ředitelky UNICEF ČR Pavly Gomba, generální ředitelky ManpowerGroup Jaroslavy Rezlerové, CP&CO České spořitelny Davida Vrby a Daniela Digoňe, generálního ředitele Atalian CZ a horolezce Radka Jaroše. Téma leadershipu budoucnosti se dotklo také nástupnické generace Z.

Elitní americký vyjednavač Chris Voss, který během své služby v FBI vedl vyjednávání s teroristy i únosci, dnes díky svým zkušenostem aktivně pomáhá firmám při nejtěžších obchodních vyjednáváních. Při prezentaci vysvětlil význam komunikace a komunikačních taktik pro zvýšení efektivity v dosahování cílů ve vyjednáváních, jednáních a ve vedení organizací, a význam empatie v komunikaci.

Chris Voss

Součástí konference byla anketa Lídr budoucnosti, do které veřejnost nominovala kandidáty a následně hlasovala pro vůdčí osobnost, jež naplňuje požadavky leadershipu. Soutěž měla čtyři vítězné kandidáty – Tomáše Vávru, Team Leadera ve společnosti Decathlon, Lenku Žlebkovou, CEO Kongresového centra Praha, Radka Strouhala, CEO Vítkovice Steel a Moniku Šimánková, CEO ITS Group.

Konference Lídři budoucnosti se zúčastnili také zástupci nástupnických generací. Za UNICEF spolu s Pavlou Gombou dorazili vítězové soutěže Dítě Česka 2023, kde porota vybrala tvůrkyni edukativních her Kristýnu Kedrovou a matematického nadšence Matěje Pavliše.  A stejně jako v loňském roce dorazili mladí dospělí z dětských domovů, které v rámci podnikatelského kempu Nadace ZET učí úspěšní podnikatelé postavit se na vlastní nohy v přicházejícím produktivním věku. Radim Pařík je dlouholetým ambasadorem kempu a Asociace vyjednavačů zde už druhým rokem pořádala soutěž o čtyři vstupenky na konferenci.

Konference se věnovala nástupnické generaci, protože v současnosti aktivně vstupuje do fáze leadershipu. „Máme za sebou manažery z 90. let, kteří vytvářeli tlak na zaměstnance a nestarali se o ně. Stejně tato generace postupovala při výchově. Jenže dlouhodobě vytvářený tlak na děti mění strukturu jejich osobnosti. Naučili se nás bát, vyhýbat se odpovědnosti a vyhýbat se řešení problémů. Lídři ale musí být otevření. Otevřeně sdílet své osudy, otevřeně mluvit o problémech a problémy také řešit, ne se před nimi schovávat,“ říká Radim Pařík, také vrcholový manažer a bývalý místopředseda představenstva retailového gigantu Kaufland ze Schwarz Gruppe. „Pokud budeme mít ve svém okolí skutečné lídry, bude náš život lepší,“ shrnul prezident Asociace vyjednavačů Radim Pařík.

Radim Pařík

Konferenci Lídři budoucnosti pořádal pod záštitou Asociace vyjednavačů Expertní Board 21. Radim Pařík je v současnosti nejznámějším profesionálním vyjednavačem v Česku. Je autorem populárně naučného bestselleru “Umění vyjednat cokoliv” a jako jediný z Evropské unie je spoluautorem úspěšné knihy „Empathetic Leadership“ s Chrisem Vossem, autorem světového bestselleru o vyjednávání “Nikdy nedělej kompromis”.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *