Spread the love

Kooperativa od začátku října nabízí nové pojištění, speciálně připravené pro elektromobily. Je určeno pro vozidla s pohonem čistě na elektřinu, ne tedy hybridy nebo plug-in hybridní vozidla a platí po celé Evropě.

„Naše pojištění je unikátní zejména u škod na baterii, vztahuje se totiž i na její zničení nejen při nárazu, ale také při škodách způsobených přehřátím nebo zkratem. Dále ho klienti ocení, pokud způsobí škody při nabíjení – ať už na nabíjecí stanici nebo nabíjecích kabelech,“ představuje největší výhody Václav Geletič, vedoucí Odboru vývoje produktů v pojišťovně Kooperativa.

V rámci havarijního pojištění je pojištěna i přenosná nabíječka, a to včetně všech kabelů a dalších doplňků určených k nabíjení vozidla. V rámci asistenčních služeb pak Kooperativa přidala zásah, kdy v případě vybité baterie klienta odtáhne k nejbližší nabíjecí stanici.

Pojištění odpovědnosti pak kryje škody, které vzniknou při manipulaci s kabelem při připojování/odpojování vozidla k nabíjecí stanici. To zahrnuje jak škody na kabelu, tak na samotné nabíjecí stanici. Příklady takových škod mohou zahrnovat pád kabelu, rozbití koncovky nebo nesprávné zapojení do zásuvky.

Všechny výhody nového pojištění elektromobilů získají klienti, kteří si společně sjednají povinné ručení i havarijní pojištění.

Zdroj: Milan Káňa, Kooperativa 

By admin

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *