Thierry Thibault
Spread the love

KB Pojišťovna má po šesti letech nového generálního ředitele a předsedu představenstva. Stal se jím Thierry Thibault, který posledních 12 let působil jako generální ředitel nejdříve italské a později německé pobočky pojišťovny Société Générale Insurance.

„Jsem rád, že po sedmi úspěšných letech strávených v Hamburku přicházím právě do Prahy. KB Pojišťovna je v dobré kondici. Rád bych přispěl k jejímu dalšímu rozvoji v době, kdy dochází k dynamickým změnám klientského chování, k intenzivní digitalizaci a zároveň k zesilování regulace,“ říká nový generální ředitel a předseda představenstva KB Pojišťovny Thierry Thibault a dodává: „Musím ocenit dosavadní skvělou spolupráci s našimi obchodními partnery i vysokou odbornost všech zaměstnanců. Věřím, že společnou prací pro klienty přispějeme k dalšímu posílení pozice Skupiny KB na českém trhu. Rád bych vyjádřil uznání Gaëlu Loaëcovi, který tu odvedl velký kus práce.“

Thierry Thibault v Praze nahradí právě Gaëla Loaëca, který stál v čele KB Pojišťovny od října 2018 a vrací se do pařížské centrály mateřské skupiny Société Générale.

„Chtěl bych poděkovat zaměstnancům KB Pojišťovny za úspěšnou spolupráci. Pro mě bylo opravdovým potěšením řídit tak angažované a motivované týmy,“ vzkázal dnes již bývalým kolegům odcházející generální ředitel Gaël Loaëc. „Dosáhli jsme spolu mnoha úspěchů. V posledních letech se nám podařil významný růst jak v životním, tak v neživotním pojištění. Loni v životním pojištění oproti roku 2022 došlo k nárůstu hrubého předepsaného pojistného o 14 % a v neživotním pojištění byl tento nárůst dokonce 23 %. Posunuli jsme se v budování digitální bankopojišťovací skupiny, kdy je naším cílem vytvořit kompletně digitální finanční instituci s lidskou podporou. V blízké době už budeme mít kompletní digitální nabídku pojistných produktů pro klienty KB.  Také jsme zlepšili naše procesy v síti Komerční banky i externích obchodních partnerů. Vítám Thierryho Thibaulta. Přeji mu, aby se mu v Praze dařilo a aby měl z práce s lidmi v KB Pojišťovně stejné potěšení jako já,“ uzavírá Gaël Loaëc.  

Nový generální ředitel KB Pojišťovny Thierry Thibault získal magisterský titul zaměřený na IT inženýrství na Institutu National des Sciences Appliquées (INSA) v Toulouse. Kromě mateřské francouzštiny hovoří plynně německy a anglicky. Před svým příchodem do čela italské a následně německé pobočky Société Générale Insurance zastával několik významných manažerských pozic v oblasti retailového bankovnictví, finančních služeb a operativního leasingu v rámci skupiny Société Générale a to v různých zemích, jako jsou Ukrajina, Indonésie, Chorvatsko nebo Rakousko. Thierrymu Thibaultovi je 55 let, narodil se v La Rochelle ve Francii. Je ženatý a má tři děti. Mezi jeho zájmy patří běhání, golf, horská cyklistika a cestování.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *