Veronika Benešová
Spread the love

Air Bank a Zonky zvyšují limit půjčky a konsolidace z 1,2 milionu Kč na 1,5 milionu Kč. Reagují tak na rostoucí poptávku klientů po vyšších půjčkách. Zájem o půjčky od začátku roku stoupá, například během května si na Zonky půjčilo vůbec nejvíce klientů za jediný měsíc během celé jeho historie, konkrétně více než 4 400, a objem půjček překročil 700 milionů korun.

„Dosavadní maximální limit 1,2 mil. Kč už není dostačující, zejména kvůli rostoucím cenám při financování rekonstrukcí, nákupů aut nebo vybavení domácnosti. Klienti tak získají větší flexibilitu a mohou si na své potřeby půjčit více, včetně převedení půjček z jiných bank. Zároveň se ale snažíme připomínat, že by půjčka měla sloužit právě v situacích, kdy je opravdu nutná a potřebná. Měla by dávat smysl a přinést nějakou přidanou hodnotu, k důvodům pro ni proto rozhodně nepatří třeba dovolená nebo vánoční dárky, “ říká Veronika Benešová, vedoucí oddělení půjček a pojištění Air Bank a Zonky.

Dle aktuálního průzkumu agentury IPSOS pro Air Bank vnímá až 60 % Čechů půjčky jako běžný a užitečný nástroj pro řešení finančních potřeb. Nejčastěji si Češi berou půjčku na bydlení (74 %), dopravní prostředek (39 %) a zdraví (37 %), například na dražší dentální zákroky.

Sjednat půjčku si klienti mohou jednoduše během několika minut na webových stránkách Air Bank nebo Zonky, kde si pomocí webové kalkulačky také mohou spočítat orientační parametry půjčky. Veškerou správu svých půjček si klienti pohodlně zařídí online, půjčku pak lze kdykoliv a zdarma celou nebo jen zčásti předčasně splatit. Samozřejmostí je i flexibilita půjček v průběhu splácení – klienti mají možnost si odložit až dvě měsíční splátky ročně a také kdykoliv změnit datum své měsíční splátky, to vše samozřejmě zdarma.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *