Spread the love

Podle aktuálních informací rozdělila Národní rozvojová banka v rámci programu Záruka Elektromobility od začátku spuštění výzvy již více než 100 milionů Kč na finančních příspěvcích podporujících nákup elektromobilu.

Z celkového objemu financí zbývá už jen přibližně polovina (cca 1 mld. Kč). NRB zaručila již přes 2 500 úvěrů, díky kterým firmy a podnikatelé nakoupili osobní i nákladní elektromobily a dobíjecí stanice. Mezi prvními příjemci dotací jsou i klienti Raiffeisen – Leasing, kterým společnost nabízí další možnosti, jak ušetřit.

Společnost Raiffeisen – Leasing eviduje k dnešnímu dni přes 700 žádostí o zaručený úvěr s finančním příspěvkem od NRB. Většina žadatelů žádá o financování jednoho elektromobilu, z více než 90 % se jedná o vůz Tesla. Auta většinou putují do flotil menších a středních firem. Průměrná výše úvěru na jeden vůz je téměř 600 tis. Kč.

Raiffeisen – Leasing zaujímá přibližně 30 % trhu financování elektromobilů a jsme specialisty na dotační poradenství, zajištění zpracování a podání žádosti. Díky našim zkušenostem a bohaté praxi, jsou v podstatě všechny námi zpracované a podané žádosti v NRB schváleny,“ doplňuje Hana Kernová, vedoucí oddělení ESG a dotačního poradenství Raiffeisen – Leasing.

Elektromobil s akční úrokovou sazbou od 1,99 % p.a. a dotací až 200 tis. Kč

Nově společnost Raiffeisen – Leasing zatraktivňuje možnost získat elektromobil s dotací také úvěrem s akční úrokovou sazbou od 1,99 % p.a. pro vybrané modely s dodáním vozu do 30. září 2024. Podnikatelům a firmám se tak v kombinaci s dotací Národní rozvojové banky ve výši až 200 tis. Kč otevírá jedinečná příležitost pořídit si elektromobil za velmi atraktivních podmínek. “Spolupráce s vybranými partnery Raiffeisen – Leasing poskytuje našim klientům příležitost získat výhody, které na českém trhu nemají konkurenci. Spojením akční úrokové sazby a dotace NRB se našim klientům nabízí možnost koupit kvalitní elektromobil za velmi atraktivních podmínek,” upřesňuje Jaroslav Kumbera, ředitel oddělení Autofinancování Raiffeisen – Leasing.

Zdroj: R-L, NRB

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *