Eva Collardová
Spread the love

Banka CREDITAS daruje 545 tisíc korun na pomoc dětem v nouzi. Finanční prostředky, o jejichž příjemci rozhodli hlasováním samotní klienti banky, poputují na podporu neziskové organizace SOS dětské vesničky.

V dubnu vyhlásila Banka CREDITAS charitativní akci „Dobrý skutek za vyplněný dotazník“. Jejím cílem bylo zvýšení motivace a odborných znalostí klientů banky v oblasti online investování. Každý, kdo chce investovat do fondů nebo cenných papírů, musí nejdříve vyplnit investiční dotazník. Na základě odpovědí banka vyhodnotí odborné znalosti, zkušenosti, cíle a potřeby klienta. Vyplnění dotazníku je povinné a klientům lze jen doporučit, aby si před vyplňováním osvěžili a doplnili své znalosti z oblasti investic. Pro zvýšení motivace klientů se banka zavázala, že za každý kompletně vyplněný investiční dotazník věnuje 500 Kč na charitativní účely.

Volbu příjemce shromážděných prostředků ponechala banka na klientech, kteří se akce zúčastnili. V online hlasování zvítězila organizace SOS dětské vesničky.

„Naši klienti vybírali z několika předních českých charitativních organizací a jednoznačně zvolili neziskovou organizaci SOS dětské vesničky. Tato organizace poskytuje dlouhodobou rodinnou péči dětem, které nemohou vyrůstat ve svých biologických rodinách. Navíc nabízí preventivní programy pro rodiny v nouzi a pomáhá při krizových situacích. Jsme hrdí, že naši klienti zvolili právě tuto organizaci, která dává dětem šanci na lepší budoucnost,“ uvedla Eva Collardová, generální ředitelka Banky CREDITAS.

„Moc si vážíme podpory Banky CREDITAS i jejích klientů. Jde o opravdu významnou pomoc, dary jako tento nezískáváme často. Za 545.000 korun budeme moci na Karlovarsku dokončit rekonstrukci tréninkových bytů pro náš terénní a pobytový program SOS Kormidlo pro nezralé rodiny s malými dětmi v obtížné životní situaci. Chceme pomoci těm mladým lidem, kteří ve vlastním dětství nezažili funkční rodinu a neměli tak od koho odkoukat, jak být dobrými rodiči,“ popisuje Jindra Šalátová, výkonná ředitelka neziskové organizace SOS dětské vesničky.

Podle ní se velice často stává, že mladí dospělí, kteří vyrostli v nefunkčním prostředí, se sami ve velmi mladém věku stávají rodiči. Touží si vynahradit, čeho se jim v dětství nedostávalo, ale záhy zjistí, že rodičovství je mnohem těžší, než si mysleli. A pokud se jim nedostane adekvátní podpory, mnohdy to vzdají a děti končí v náhradní péči. 

Banka CREDITAS se dlouhodobě angažuje v oblasti společenské odpovědnosti a pravidelně podporuje různé charitativní a komunitní projekty. Obdobná akce, při níž banka vyplácela fixní částku za každý vyplněný dotazník, proběhla i vloni. Po jejím skončení banka odeslala na pomoc handicapovaným dětem podporovaným nadací Společně pro děti částku přesahující 419 tisíc korun. V propojování svých finančních služeb s podporou obecně prospěšných iniciativ bude Banka CREDITAS pokračovat i v budoucnosti.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *