Spread the love

Fond kvalifikovaných investorů J&T ARCH INVESTMENTS využil úpisu nově vydávaných akcií společnosti Tatry mountain resorts („TMR“) a s podílem 20,6 % se nepřímo stává jejím druhým největším akcionářem. Hlavním akcionářem zůstává i po úpisu zakladatel, předseda představenstva a generální ředitel Igor Rattaj.

J&T ARCH se úpisu zúčastnil prostřednictvím fondu JTFG FUND II SICAV a.s., který byl založený bankovním holdingem J&T FINANCE GROUP SE a v němž fond momentálně vlastní 99,9 % všech investičních akcií.

TMR je největším hráčem působícím v oblasti cestovního ruchu ve střední a východní Evropě. Skupina vlastní a/nebo provozuje horská střediska, zábavní parky, hotely a další doplňková aktiva na Slovensku, v Polsku, České republice a Rakousku, do kterých v uplynulých 15 letech investovala více než 400 milionů euro. V posledním uzavřeném fiskálním roce končícím v říjnu 2023 dosáhla skupina TMR rekordního konsolidovaného zisku před úroky, daní a odpisy (EBITDA) ve výši 59,4 milionů euro, čímž výrazně překonala nejlepší výsledky z před-pandemických let. Úpisem nově získaný kapitál ve výši 120 milionů euro plánuje společnost použít k posílení své kapitálové struktury, která byla v minulých letech výrazně negativně ovlivněna vládními opatřeními souvisejícími s pandemií Covid-19. „Po oddlužení se skupině uvolní prostředky pro další rozvoj a zejména zvyšování hodnoty pro akcionáře,“ říká předseda představenstva TMR, Igor Rattaj.

Adam Tomis, investiční ředitel J&T FINANCE GROUP SE a člen investičního výboru J&T ARCH k tomu dodává: „Sektor cestovního ruchu a volnočasových aktivit vnímáme v dlouhodobém kontextu jako velmi perspektivní. Zejména pokud společnost, tak jako TMR, vlastní nebo provozuje regionálně unikátní aktiva. TMR považujeme za provozně zdravou firmu v čemž nám poslední zveřejněné výsledky dávají za pravdu. Jako skupina JTFG s TMR a Igorem Rattajem roky spolupracujeme, což tak navíc naplňuje i hlavní investiční filozofii, kterou v rámci J&T ARCH máme.“

TMR:

Společnost TATRY MOUNTAIN RESORTS, A.S. je lídrem v provozování horských středisek a zábavních parků a poskytování turistických služeb ve střední a východní Evropě s portfoliem zahrnujícím nejvýznamnější horská střediska, zábavní parky, golfové resorty a hotely v regionu. Společnost je kótovaná na burze cenných papíru v Bratislavě, Praze a ve Varšavě.

J&T ARCH INVESTMENTS:

J&T ARCH INVESTMENTS, fond kvalifikovaných investorů, je hlavní investiční platformou skupiny J&T. Fond investuje do podniků, projektů a partnerství, které skupina pomáhala v posledních 25 letech vybudovat a podílí se také na naplňování ambicí Česko-slovenského kapitálu v Evropě a ve světě. Fond spravuje nejen majetek zakladatelů skupiny J&T, ale také privátních a institucionálních investorů. J&T ARCH INVESTMENTS je obchodovaný na Burze cenných papírů Praha, kde patří mezi nejlikvidnější fondové tituly.

Více informací o fondu a detailní výsledky hospodaření naleznete na: https://www.jtarchinvestments.cz/

By admin

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *