Spread the love

Do představenstva skupiny ČSOB nastoupí od 1. 9. 2024 Marek Loula, současný člen představenstva sesterské ČSOB na Slovensku, kde je zodpovědný za Finanční řízení, Data a IT. Loula bude jako vrchní ředitel v ČSOB zodpovědný za řízení úvěrů a udržitelnost. Ve funkcích vystřídá Petra Hutlu.

Marek Loula, ČSOBMarek Loula začal svou bankovní kariéru v roce 1997 v belgické Kredietbank (dnes KBC Bank). Po akvizici ČSOB se v roce 1999 přesunul do ČSOB, kde měl na starosti nejprve rozvoj mezinárodní klientely ČSOB a projekty v oblasti cash managementu pro firmy.
Následně byl v letech 2003 až 2008 ředitelem regionální korporátní pobočky Brno. Poté působil až do konce roku 2014 v divizi pro schvalování a řízení úvěrů, od roku 2010 jako její výkonný ředitel. V lednu 2015 byl jmenován výkonným ředitelem pro informační a komunikační technologie ČSOB a v letech 2018 až 2021 působil jako vrchní ředitel Korporátního a institucionálního bankovnictví. Do slovenské ČSOB přešel Marek Loula od 1. dubna 2021.

Místo Marka Louly se stane členem představenstva ve slovenské ČSOB Frank Jansen, který má dlouhodobé zkušenosti ve finančním sektoru, včetně zastřešení několika klíčových mezinárodních projektů v různých zemích v rámci skupiny KBC.Ze své funkce odchází Petr Hutla z důvodu dosažení věkové hranice pro působení v představenstvu ČSOB, ale nadále zůstává ve skupině ČSOB jako poradce CEO Aleše Blažka.

„Rád bych jménem celého představenstva upřímně poděkoval Petru Hutlovi za práci, kterou v představenstvu skupiny ČSOB odvedl,“ říká šéf skupiny ČSOB Aleš Blažek. „Petr je pro nás všechny velkou inspirací a vzorem. V českém finančním světě má Petr velké uznání a hluboký respekt a jsem rád, že naše spolupráce bude pokračovat i po jeho odchodu z představenstva,“ dodává Aleš Blažek.

Petr Hutla působí ve skupině ČSOB od roku 1993. Zastával řadu významných manažerských rolí. Nejprve působil jako ředitel pobočky Pardubice, hlavní pobočky Hradec Králové a hlavní pobočky Praha 1. Poté měl jako vrchní ředitel na starosti útvary Korporátní a institucionální klientely, Lidské zdroje, Strategické řízení a významné transformační projekty. Členem představenstva ČSOB je Petr Hutla od 27. února 2008 a postupně byl zodpovědný za oblasti Distribuce, Specializované bankovnictví a pojištění, Integrované služby pro retailovou klientelu. Do konce roku 2011 byl rovněž vedoucím organizační složky KBC Global Services Czech Branch. Od 1. února 2018 je Petr Hutla členem představenstva a vrchním ředitelem odpovědným za oblast Řízení úvěrů a udržitelnost.

Zdroj: Managementnews

By admin

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *