Roman Choc
Spread the love

Online výplata dividend na českém trhu nabývá na popularitě. Od poloviny června nabízí tuto možnost svým akcionářům další z významných firem, s jejímiž akciemi se obchoduje na Burze cenných papírů Praha – Philip Morris ČR.

Využije k tomu unikátní aplikaci, kterou nabízí Česká spořitelna. Banka již toto online řešení v nedávné minulosti nabídla i dalším společnostem – ČEZ, Kofola ČeskoSlovensko a Škrobárny Pelhřimov. 

Aplikace pro online výplatu dividend je dostupná na www.vyplatadividend.cz. Akcionářům šetří čas i peníze za poštovné či notáře, je pro ně totiž spolu s ověřením totožnosti přes Bank iD zdarma. Dosud využilo online výplatu dividend více než 16 tisíc akcionářů, kterým firmy tímto způsobem vyplatily dividendy v objemu 865 mil. Kč.

„Jsme rádi, že o online výplatu dividend je mezi emitenty zájem a že v krátkém čase můžeme přidat již čtvrtou společnost, která tento způsob výplaty začne využívat. Pokračujeme tak v naplňování naší strategie digitalizace investování,“ říká Roman Choc, šéf tribu Wealth Management České spořitelny.

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *